Heb je iets te vieren en volg je het keto dieet? Probeer dan ons keto taart recept! Deze keto kwarktaart met boterkoekbodem is gemaakt met amandelmeel en Good Good Sweet Like Sugar, het keto-vriendelijke alternatief voor suiker. Voor dit recept gebruikte we magere kwark met moccachino smaak, maar je kan de keto kwarktaart ook met een andere smaak magere kwark maken.
Calorieën
358kcalEiwitten
10gVetten
33gWaarvan verzadigd
12gVezels
2gKoolhydraten
3gSuiker
2gVoor de bodem:
Voor de kwarkvulling:
1
Begin met de bodem, verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Meng het amandelmeel met de Good Good Sweet like sugar, vanillepoeder en bakpoeder
3
Voeg al mixend de roomboter en de eieren één voor één toe, voeg als laatst de slagroom en het amandel aroma toe en mix tot een egaal beslag
4
Bak de boterkoekbodem in een springvorm van ongeveer 20 cm in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. Laat de boterkoekbodem minimaal 2 uur afkoelen.
5
Ga na het afkoelen verder met de kwarktaart. Zorg dat de bodem echt volledig is afgekoeld, anders gaat het uitlopen.
6
Doe alle kwark in een mengkom. Verwarm vervolgens 50 ml slagroom in een pannetje (let op: niet laten koken!). Voeg de gelatine toe aan de verwarmde slagroom
7
Wanneer de gelatine volledig is opgenomen, voeg je de slagroom al roerend toe aan de kwark, zodat je geen klontjes krijgt
8
Klop de overige 200 ml slagroom op met een mespuntje vanillepoeder, spatel het dan door de kwark.
9
Verdeel het kwarkmengsel over de boterkoekbodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
10
Optioneel: zeef een klein beetje cacaopoeder bovenop de kwarktaart direct voor het serveren