Zin in een gezond én lekker tussendoortje dat eigenlijk niet kan mislukken? Probeer dan eens ons basisrecept voor vegan bananenbrood! Bananenbrood is ideaal om mee te nemen als tussendoortje, te eten bij je ontbijt of als verantwoorde trek tussendoor.
Dit vegan bananenbrood recept is ideaal als basis: experimenteer, varieer en voeg er bijvoorbeeld walnoten, stukjes pure chocolade, cranberry, kaneel, speculaaskruiden of blauwe bessen aan toe. Zo kan je eindeloos variëren én volop genieten.
Calorieën
158kcalEiwitten
4gVetten
2gWaarvan verzadigd
0gVezels
4gKoolhydraten
25gSuiker
8gZout
0gKokosolie om het cakeblik in te vetten
3 eetlepels haverdrink
1 eetlepel gebroken lijnzaad
4 rijpe bananen, eventueel nog 1 extra banaan als topping (voor FODMAP neem je geel-groene bananen)
250 gram havermeel
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
1 mespuntje vanillepoeder
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik in met kokosolie.
2
Doe de melkvervanger in een glas en meng dit met een eetlepel gebroken lijnzaad.
3
Plet de bananen fijn in een grote kom. Zorg ervoor dat het echt een glad mengsel wordt.
4
Voeg het havermeel, het bakpoeder en het vanillepoeder toe aan de beslagkom. Meng alles goed door elkaar. Voeg het lijnzaadmengsel toe en roer nogmaals goed door.
5
Giet het beslag in de cakevorm.
6
Snijd de extra banaan horizontaal doormidden en leg allebei de helften op het beslag.
7
Bak het bananenbrood in ca. 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
8
Laat het brood afkoelen en snijd het daarna in plakken.