Taurine kan worden gevonden in een grote verscheidenheid aan voedselbronnen, waaronder:
8,9 - Schelpdieren, vooral sint-jakobsschelpen, mosselen en kokkels
- Vlees, inclusief vlees van kalkoen en kip
- Zuivel, zoals yoghurt en koemelk
- Vis, inclusief witvis en vette vis zoals tonijn
- Granen, noten en zaden
- Zeewier
Het is dus mogelijk om taurine uit veel verschillende voedingsmiddelen te halen. Je kunt over het algemeen je natuurlijke dagelijkse inname ondersteunen, ongeacht het soort eetpatroon dat je volgt. Je lichaam zet ook andere aminozuren om in taurine. Het is daarom onwaarschijnlijk dat je onvoldoende taurine aanmaakt, zelfs bij een veganistisch of plantaardig eetpatroon.
Hoewel het ongebruikelijk is, kun je wel een lage taurinewaarden hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door ondervoeding of als gevolg van bepaalde gezondheidsproblemen, waardoor je niet kunt profiteren van de voordelen van dit aminozuur.4
Van bepaalde aandoeningen is aangetoond dat ze de taurineproductie verstoren. Dit kan ertoe leiden dat je niet genoeg van dit aminozuur in je lichaam hebt.10 Van sommige mensen met aangeboren hartaandoeningen is bijvoorbeeld bekend dat ze een ontoereikend taurineniveau hebben.10,11