Wanneer je acerolasupplementen of -poeder gebruikt, is het altijd aan te raden om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid op te volgen. Door de hoge dosering van vitamine C zal de dosering per supplement niet heel hoog zijn en kan het ook zo zijn dat je maar een kwart van een supplement hoeft in te nemen. Wanneer je acerola als losse vrucht eet of als sap drinkt, is het goed om de maximaal aanbevolen hoeveelheid vitamine C in het achterhoofd te houden. Dit ligt tussen de 75 en 85 mg per dag.
1. Ch. Manogna, Asish Bhaumik, T. Haritha, SK. Nasreen, M. Sucharitha, M. Uttara. International Journal of Chemical Studies 2016; 4(3): 17-21, geraadpleegd via https://www.healthline.com/health/food-nutrition/acerola-cherry
2. Asenjo CF, Freire DGAR. The high ascorbic acid content of the West Indian cherry, geraadpleegd via https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6098779/
3. Bommer and Barbosa, The impact of breeding on food production with warm climates of Brazil, geraadpleegd via https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6098779/
4. Delva and Schneider, Antioxidant activity and antimicrobial properties of phenolic extracts from acerola fruit, geraadpleegd via https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6098779/
5. USDA, National Nutrient Database for Standard Reference
6. Delva and Schneider, Acerola: production, postharvest handling, nutrition and biological activity, geraadpleegd via https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6098779/
7. Matta VM, Moretti RH, Cabral LMC, Microfiltration and reverse osmosis for clarification and concentration of acerola juice, geraadpleegd via https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6098779/
8. Adrian White, What is acerola cherry? Geraadpleegd via https://www.healthline.com/health/food-nutrition/acerola-che