Wist je dat je met de aromatische kruiden- en specerijenmelanges van Yogi Tea nog veel meer kan dan er een warm en kruidig kopje thee van zetten?
En wat is er tijdens de warme zomerdagen nou lekkerder dan een ijskoud en verfrissend sorbetijsje? Yogi Tea heeft een bijzonder recept samengesteld voor een heerlijke, verfrissende frambozensorbet met Yogi Tea® Women’s Balance als basis – en dat recept mogen wij met jullie delen!
Sorbetijs bevat in tegenstelling tot de meeste andere ijssoorten geen zuivel en is daarom ook geschikt voor veganisten. Bovendien is deze zomerse traktatie eenvoudig en snel klaar te maken.
Hou er wel rekening mee dat het ijs minimaal 3 uur de vriezer in moet voor je van je zelfgemaakte sorbetijs kan genieten!
Calorieën
30kcalEiwitten
5gVetten
1gVezels
9gKoolhydraten
58gSuiker
53g350 g frambozen (diepvries)
2 zakjes YOGI TEA® Women’s Balance
4 el ahornsiroop
½ theelepel guarpitmeel of johannesbroodpitmeel
1
Giet 150 ml kokend water over de zakjes YOGI TEA® Women’s Balance en laat 5 minuten trekken.
2
Verwijder de theezakjes.
3
Voeg de overige ingrediënten aan de thee toe en pureer alles. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat deze, afhankelijk van het apparaat, ongeveer 20 minuten draaien.
4
Giet 150 ml kokend water over de zakjes YOGI TEA® Women’s Balance en laat 5 minuten trekken.
5
Verwijder de theezakjes.
6
Voeg de overige ingrediënten aan de thee toe en pureer alles.
7
Giet de vruchtenmoes in een vlakke vorm en zet hem ongeveer 3 uur in de vriezer.
8
Roer het mengsel minstens één keer per uur goed door met een vork.