Deze makkelijke matcha tiramisu is een verrassende twist op de klassieke Italiaanse klassieker. Luchtige lagen mascarponecrème worden afgewisseld met met matcha doordrenkte lange vingers, en afgewerkt met een frisse groene matcha-topping. Romig, licht bitterzoet en perfect in balans – ideaal als feestelijk dessert of verwenmomentje.
Klop de eidooiers met de suiker op tot een luchtige massa. Klop in een andere kom de slagroom met 2 tl matcha op tot deze lobbig is.
2
Voeg de mascarpone aan de opgeklopte eidooiers toe en meng door. Voeg de opgeklopte slagroom aan het mascarpone mengsel toe en vouw door zodat je de lucht er niet uit klopt.
3
Meng in een bakje 2 tl matcha met 150 ml warm water. Dip de lange vingers in de matcha en leg in de ovenschaal zodat de bodem bedekt is. Verdeel de helft van het mascarponemengsel hier overheen.
4
Dip nogmaals de lange vingers in de matcha en leg weer in de ovenschaal zodat je nog een hele laag hebt en bedek dit met de rest van het mascarponemengsel.
5
Dek af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
6
Strooi vlak voor het opdienen de resterende 2 tl matcha over de tiramisu, met een zeefje.