Een verfrissend drankje voor tijdens de zomer? Met dit recept voor groene ijsthee met frambozen geef jij je standaard kopje groene thee een leuke twist en tover je 'm zo om tot een heerlijk zomerdrankje!
Calorieën
37kcalEiwitten
1gVetten
0gWaarvan verzadigd
0gVezels
3gKoolhydraten
5gSuiker
5gZout
0g1-3 el De Tuinen Thee Groen Lemongrass
Hand (diepvries)frambozen
Paar druppels Stevia met frambozenaroma of enkele theelepels Sweet like sugar
IJsblokjes
1
Zet een pot groene thee. Voeg de groene thee pas toe als het water iets afgekoeld is naar ongeveer 80 graden en laat de thee maximaal 2 a 3 minuten om een bittere smaak te voorkomen. Koel de thee terug in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen de groene thee koud te laten trekken, doe dit dan gedurende een nacht.
2
Doe de gekoelde thee in een kan.
3
Boen de sinaasappel schoon. Pers de helft van de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan de gekoelde thee. Snijd de andere helft in dunne plakjes en voeg ook deze toe aan de thee. Voeg de schijfjes sinaasappel pas net voor het serveren toe. Op deze manier voorkom je een mogelijk bittere nasmaak.
4
Voeg naar smaak enkele druppels Stevia met frambozenaroma toe of zoet de ijsthee met Sweet like sugar.
5
Voeg wat ijsblokjes toe en je verfrissende groene ijsthee is klaar.
6
Serveertip: bewaar een paar plakjes sinaasappel en garneer daarmee de glazen.