Kurkuma latte is niet alleen erg lekker, maar deze kurkumadrank is bovendien een eenvoudige en lekkere manier om kurkuma binnen te krijgen. Het is niet voor niets dat dit goudgele kruid al sinds jaar een dag een belangrijke rol inneemt in de Ayurveda, de traditionele Indiase kruidengeneeskunde. Kurkuma is rijk aan antioxidanten en zou daarnaast een positief effect hebben op je spijsvertering.
Genoeg redenen dus om deze ‘gouden melk’ eens te proberen! Zeker nu het buiten steeds kouder wordt, is een warm drankje extra welkom, toch?. Dus kies eens voor een kurkuma latte in plaats van een kop thee of warme chocolademelk. Ook lekker voor het slapen gaan.
Calorieën
234kcalEiwitten
6gVetten
12gWaarvan verzadigd
1gVezels
6gKoolhydraten
20gZout
2g600 ml amandel- of kokosmelk (of volle melk)
2 grote theelepels kurkumapoeder – of versgeraspte kurkuma
een snufje zeezout
1/2 theelepel kardemompoeder (of 4 kardemompeulen)
2 theelepels honing of ahornsiroop
1
Verwarm de melk.
2
Zodra de melk warm is voeg je de specerijen toe.
3
Laat het even sudderen en roer af en toe.
4
Giet de kurkuma latte door een zeef en verdeel over de twee mokken.
5
Liever iets zoeter? Voeg dan naar smaak wat extra ahornsiroop of honing toe.