Zin in een zelfgemaakte Matcha latte? Probeer eens ons recept voor een heerlijke Matcha latte. Matcha is fijngemalen poeder dat gemaakt is van groene thee-bladeren. De theebladeren worden op een speciale manier geteeld, wat matcha haar unieke en speciale smaak geeft. Matcha wordt in Japan al eeuwenlang gedronken tijdens de traditionele theeceremonie.
Matcha latte is een van de populairste manieren om matcha te drinken. Je ziet dit populaire drankje in steeds meer koffietentjes op de kaart staan, maar je maakt het ook gemakkelijk zelf!
Deze heerlijke matcha drank is eenvoudig thuis te maken in slechts 5 minuten en 5 stappen.
Calorieën
98kcalEiwitten
7gVetten
4gWaarvan verzadigd
0gVezels
3gKoolhydraten
7gSuiker
5g1 theelepel matcha poeder*
100 ml water
150 ml melk of een melkvervanger
1
Kook het water en laat het 2 minuten afkoelen (te heet water kan de matcha bitter maken).
2
Giet een beetje water in een beker en voeg het matcha poeder toe.
3
Klop het met een bamboo whisk, garde of lepeltje tot een dikke massa en giet de rest van het water erbij.
4
Verwarm de (plantaardige) melk en klop het op met een melkopschuimer. Giet de melk bij het matcha drankje.
5
Je kunt eventueel naar smaak nog een lepeltje honing of andere zoetstof aan je latte toevoegen.