Bananenbrood smaakt eigenlijk meer naar cake dan naar brood en is niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond! Bananen zijn rijk aan het mineraal kalium en walnoten zijn een belangrijke bron van omega 3-vetzuren. Dankzij de banaan is het brood cakeachtig-zacht van binnen, wat perfect combineert met de knapperige walnoten.
Dit glutenvrije bananen-walnootbrood maak je met de populaire glutenvrije broodmix van Schär, is ontzettend veelzijdig en kan bijna niet mislukken. Bananenbrood is heerlijk bij het ontbijt of als gezond tussendoortje en geloof ons, omdat je er eindeloos mee kan variëren, krijg je er nooit genoeg van! Wissel bijvoorbeeld ook eens af met andere soorten noten, of voeg wat extra zaden en pitten, chocolade, dadels of kaneel toe.
Dieetwensen: Glutenvrij, vegetarisch
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bereidingstijd: 75 minuten
Oventijd: 50 minuten
Voedingswaarden per portie:
Energie | Vet | Eiwitten | Koolhydraten |
312 kcal | 19 g | 5 g | 32 g |
Voor het brood:
* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Stap 1. Doe de boter of margarine in een keukenmachine en klop tot de boter zacht is
Stap 2. Voeg vervolgens de poedersuiker, vanillesuiker en de citroenrasp toe.
Stap 3. Blijf roeren en voeg één voor één de eieren toe.
Stap 4. Prak de bananen fijn en roer ze samen met de walnoten door het beslag.
Stap 5. Voeg om en om de deegmix, het bakpoeder en de melk toe
Stap 6. Doe het deeg in een ingevette cakevorm en bak het bananen-walnootbrood ongeveer 50 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.