Er gaat niks boven een lekker sneetje brood met pindakaas, jam of hagelslag! Vooral in Nederland zijn we erg gehecht aan ons bammetje in de middag. Als je een glutenintollerantie hebt, kan je veel broodsoorten niet eten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg glutenvrije broden te vinden in de supermarkt of bij de bakker. Daarnaast kan je ook zelf aan de slag gaan in de keuken en je eigen glutenvrije brood bakken! Wij helpen je hier graag bij, met ons glutenvrije brood recept, gemaakt met sorghummeel, havermeel en psylliumpoeder.
Calorieën
139kcalEiwitten
4gVetten
4gWaarvan verzadigd
1gVezels
3gKoolhydraten
21gSuiker
1gZout
1g200 gram sorghummeel
150 gram glutenvrij havermeel
10 gram psylliumpoeder
4 gram zeezout
2 el gebroken lijnzaad
1 tl bakpoeder
300 ml plantaardige drink
50 a 70 ml heet water
3 eieren
1 tl baking soda
scheutje appelazijn
30 g pompoenpitten
1
Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht. Vet een bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier.
2
Roer de melen, psylliumpoeder, zout, gebroken lijnzaad en het bakpoeder goed door elkaar met een garde.
3
Spatel of mix hier de plantaardige drink, eieren en 50 ml van het hete water doorheen. Het moet een stevig cakebeslag worden. Blijft het deeg te stevig? Voeg dan nog een scheutje extra heet water toe.
4
Los de baking soda op met de appelazijn en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm, klop een paar keer met de bakvorm op het aanrecht, zo verdwijnen de luchtbellen uit het brood. Strooi als laatste de pompoenpitten over het brood.
5
Bak het brood in zo'n 40 a 45 minuten goudbruin in de oven en genieten maar!