Dacht jij dat je als je glutenintolerant bent bijna niets meer kan eten? Schär bewijst het tegendeel! Dit zelfgemaakte glutenvrije flatbread is heerlijk bij je lunch, diner of bij de borrel. Verras je familie of vrienden met deze heerlijke en insta-waardige side-dish!
Calorieën
189kcalEiwitten
3gVetten
4gWaarvan verzadigd
1gVezels
2gKoolhydraten
36gSuiker
1gZout
1g175 gram Schär Glutenvrije Broodmix
5 gram droge gist
1/2 theelepel zout
125 ml water
75 ml natuurlijke (plantaardige) yoghurt
1 eetlepel olijfolie
Voor de hummus (of bekijk hier ons hummus recept):
1
Mix alle ingrediënten voor het brood tot een glad deeg en laat het deeg vervolgens rijzen tot het in grootte verdubbeld is.
2
Terwijl het deeg aan het rijzen is, maak je de hummus: stop alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde substantie.
3
Verdeel het deeg in 4 even grote stukken op een met meel belegde ondergrond.
4
Spreid het deeg vanuit het midden naar buiten om een ovale platte flatbread te maken.
5
Bak het flatbread 6 tot 8 minuten in een koekenpan. Draai het brood na 3 à 4 minuten om.
6
Bestrijk het brood rijkelijk met hummus en gegrilde groenten naar keuze! Serveer het brood eventueel met extra dips en een salade.