Ben je op zoek naar het ideale herfstige tussendoortje, en eet je glutenvrij? Probeer dan eens ons glutenvrije pompoenbrood! Je maakt dit recept met een verse flespompoen en de typisch herfstige kruidenmix: pumpkin spice. Gebruik plantaardige melk om je pompoenbrood ook lactosevrij te maken. Eet smakelijk!
Calorieën
98kcalEiwitten
4gVetten
4gWaarvan verzadigd
1gVezels
1gKoolhydraten
10gSuiker
1gZout
1g200 gram flespompoen
100 gram havermeel
40 gram amandelmeel
3 eieren
Scheutje (plantaardige) melk
1 1/2 tl bakpoeder
2 el chiazaad
2 el agavesiroop
1,5 el pumpkin spice* (*1 el kaneel, 2 tl gember, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kruidnagel)
Handje pompoenpitten
1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Maak de pompoen schoon, snijd deze in blokjes en kook deze in 15-20 minuten gaar.
3
Laat de pompoen afkoelen en pureer tot een gladde puree. Mix daarna de puree met de eieren, agave siroop en een scheutje (plantaardige) melk.
4
Meng het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, chiazaad en pumpkinspice in een aparte kom door elkaar. Voeg daarna de mix bij de gepureerde pompoen en mix alles tot een glad beslag.
5
Giet alles in een ingevet cakeblik en bestrooi met pompoenpitten.
6
Bak het pompoenbrood in 40-45 minuten gaar.