De Italiaanse keuken, wij zijn er dol op! Zeker de desserts of zoetigheden bij de koffie. Maar voor iemand met een glutenintolerantie kan zo'n lekkere Italiaanse traktatie nogal een uitdaging zijn. De oplossing? Een glutenvrije bakmix! Je maakt er de lekkerste glutenvrije traktaties mee, waaronder cannoli.
1. Begin met het deeg voor de cannoli. Voeg hiervoor alle ‘deeg’ ingrediënten samen en kneed het tot een deegbal. Wikkel de deegbal in doorzichtig folie en laat het ongeveer 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
2. Rol het deeg uit met een deegroller uit en snijd het in rondjes. Tip: je kan ook de bovenkant van een glas gebruiken om rondjes uit het deeg te drukken. Laat het deeg weer even rusten en vet ondertussen de cannolivormpjes in met wat kokos- of arachideolie.
3. Bestrijk het deeg met wat eigeel om het in vorm te houden en schuif de cannoli voorzichtig van het vormpje. Frituur de cannoli kort in een ruime pan gevuld met arachideolie.
4. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de vulling, behalve de chocolade, door elkaar en stop het beslag in een spuitzak. Vul de gefrituurde cannoli met de vulling en bestrooi ze met wat gehakte chocolade.