Glutenvrije citroentaart maken | Holland & Barrett
Tegen zo’n heerlijk stukje taart kan je toch geen nee zeggen? Met de universele bakmix kan je héél veel lekkers bakken en wij hebben gekozen om het recept van deze citroentaart met jullie te delen. Voor de glutenvrije liefhebbers een feestje!
Benodigdheden voor het deeg:
- 400 gr Universele bakmix van de Glutenvrije Bakker
- 5 tl vloeibare stevia
- 200 g margarine
- 2 eieren of ei vervanger
Benodigdheden citroenvulling:
- 175 ml verse citroensap
- 3 tl vloeibare stevia
- 5 hele eieren of ei vervanger
- 250 g boter
Bereidingswijze:
Deeg
- Mix de stevia en margarine tot een glad geheel.
- Voeg twee eieren of ei vervanger en de universele bakmix toe en kneed dit met een deeghaak tot een mooi deeg.
- Leg het deeg afgedekt voor 20 minuten in de koelkast om te rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit ter grootte van de springvorm en leg het deeg in de springvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Bak de bodem blind af in 20 minuten.
Citroenvulling
- Meng de verse citroensap, de stevia, de hele eieren of ei vervanger, de boter en de eidooiers in een pan. Verwarm deze al roerend. De temperatuur van de citroenvulling moet niet hoger dan 75°C worden.
- Als het mengsel na een paar minuten dikker is geworden, haal de vulling van het vuur.
- Giet de vulling in de afgekoelde taartvorm en laat opstijven in de koelkast voor ca. 1 uur.
- Smuller maar!