Of je nu coeliakie hebt, glutenintolerant bent, of gewoon op zoek bent naar een lichter alternatief voor de traditionele kwarktaart, deze kwarktaart is de perfecte keuze als je iets te vieren hebt. Met zijn romige textuur, frisse smaak en krokante bodem, is deze taart een echte traktatie voor elke gelegenheid. De bodem is gemaakt van glutenvrije havermout, dadels en cashewnoten, en is daarmee een meer verantwoorde keuze dan de traditionele koekjesbodem. Je kan de kwarktaart ook gemakkelijk vegan maken door de kwark te vervangen voor vegan kwart en plantaardige gelatine te gebruiken.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier of vet de randen heel goed in.
2
Week de dadels voor 10 minuten in heet water zodat ze wat zachter worden en hak de cashewnoten fijn.
3
Kneed vervolgens alle ingrediënten voor de bodem tot een stevig deeg en druk deze aan op de bodem van de springvorm.
4
Bak de bodem vervolgens voor 15 minuten in de oven af en laat helemaal afkoelen.
5
Zodra je bodem afgekoeld is kan je verder aan de vulling. Rasp de citroen en pers de citroen uit.
6
Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer hier de kwark, agave siroop en de citroen rasp en sap doorheen. Schenk dit vervolgens op de bodem en laat voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
7
Zodra je taart helemaal opgesteven is kan je hem leuk versieren en aansnijden!