Dit glutenvrije pruimentaartje is de perfecte combinatie van zomerse zoetheid en huiselijke warmte - een echte viering van het zomerseizoen! Of je nu een ervaren bakliefhebber bent of gewoon zin hebt in een smakelijk project, deze glutenvrije pruimentaart zal je verrassen met zijn eenvoud en heerlijke resultaat.
Calorieën
194kcalEiwitten
4gVetten
14gWaarvan verzadigd
7gVezels
3gKoolhydraten
10gSuiker
10gVoor de vulling:
500 g verse pruimen-ontpit
2 tl arrowroot
2 el honing
Voor de bodem:
180 g glutenvrij havermeel
70 g amandelmeel
60 g kokosolie- kamertemperatuur
1 ei- losgeklopt
50 g honing
1 tl vanillepoeder
snufje zout
amandelschaafsel
1
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Als eerste maken we de pruimenvulling. Snijd alle pruimen in partje en doe deze in een schaal samen met de honing en de arrowroot. Laat dit even staan en zet het opzij.
2
Nu is het tijd om het deeg te maken. Kneed alle ingrediënten (houd alleen 1/4 losgeklopt ei achter) door elkaar heen. Vorm een mooie deegbal en plaats de deegbal een half uur in de koelkast.
3
Rol het deeg uit op een bakpapiertje tot een ronde cirkel. Verdeel hier de pruimenvulling overheen en laat 4 cm vrij vanaf de randen.
4
Snijd het deeg aan alle kanten om de 5 cm in en vouw het deeg voorzichtig naar binnen. Verdeel het overgebleven ei over de randen en strooi hier nog wat amandelschaafsel overheen.
5
Bak de pruimen galette zo'n 30 minuten in de oven en laat de galette afkoelen en dan genieten maar!