Zin in iets nieuws bij de koffie? Deze matcha cookies met witte chocolade zijn knapperig van buiten, chewy van binnen en hebben een subtiele, licht aardse matchasmaak. Dankzij de glutenvrije bloem en kokosbloesemsuiker zijn ze een heerlijk alternatief voor klassieke koekjes en klaar in iets meer dan een halfuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
2
Klop de boter met de suiker op tot een luchtige massa. Voeg het ei toe en meng goed door.
3
Voeg de vanille extract, matcha, de bakpoeder en bloem toe en meng door tot alles net gecombineerd is.
4
Hak de chocolade grof en voeg aan het deeg toe, meng kort door.
5
Schep met een ijsschep met een diameter van 5cm porties deeg. Bak per 5 af op een met bakpapier beklede bakplaat 13 minuten af, ze lopen uit tijdens het bakken.
6
Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats dan voorzichtig naar een afkoelrek en laat daar helemaal afkoelen.