Nieuwsgierig naar een vegetarische twist op een traditioneel gerecht? Ontdek onze heerlijke vegetarische zuurkoolschotel! Dit gerecht is het perfecte comfortfood en daarnaast ook nog eens hartstikke gezond. Zuurkool is namelijk een gefermenteerd product dat probiotica bevat. Probiotica kan bijdragen aan de balans in de darmflora, wat weer allerlei algehele gezondheidsvoordelen heeft. Deze vegetarische zuurkoolschotel is daarom zowel goed voor de ziel als goed voor het lichaam!
Schil de aardappelen en kook ze in 10 a 15 minuten gaar. Pureer ze tot een puree met peper, zout en verse peterselie.
2
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
3
Laat de zuurkool goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over een ingevette ovenschaal. Breng deze op smaak met wat peper, zout, kerriepoeder, rozijnen, honing en stukjes ananas. Meng het even door elkaar.
4
Verdeel hier overheen wat geraspte kaas, dek af met de aardappelpuree en strooi hier weer de geraspte kaas overheen.
5
Schuif de overheerlijke zuurkoolschotel de oven in voor zo'n 20 minuten. De vega zuurkoolschotel is klaar wanneer het laagje kaas lekker krokant is geworden. Geniet ervan!