Met dit gevulde paprika recept tover je in een handomdraai een feestelijk uitziende en voedzame maaltijd op tafel. Of je nu op zoek bent naar een evenwichtige maaltijd voor doordeweeks of een indrukwekkend gerecht voor speciale gelegenheden, dit gevulde paprika recept zal zeker aan je verwachtingen voldoen. Het recept is vegetarisch. Liever vegan? Vervang de Parmezaanse kaas dan voor edelgistvlokken en bekijk ons vegan pesto recept!
Calorieën
387kcalEiwitten
11gVetten
32gWaarvan verzadigd
6gVezels
6gKoolhydraten
12gSuiker
8gZout
1g4 rode paprika’s
180 gr champignons
100 gr ui
3 teentjes knoflook
40 gr walnoten
50 gr pecannoten
70 gr cherry tomaten
1 el tomatenpurree
Parmezaanse kaas of edelgistvlokken als vegan optie
2 tl Italiaanse kruidenmix
Klontje roomboter of plantaardige boter
Voor de pestosaus:
20 gr pijnboompitten
20 gr rucola
5 gr verse baslicum
25 ml olijfolie mild
1 tl citroensap
30 gr parmezaanse kaas of edelgistvlokken
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Haal het dakje van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de overige groentes grof en hak de nootjes heel fijn.
3
Verdeel de olijfolie over de ovenschaal en bestrooi met Italiaanse kruidenmix.
4
Maak ondertussen de pesto door alle pesto ingrediënten bij elkaar te voegen en te pureren met de staafmixer.
5
Voeg de noten, de tomatenpuree en de cherry tomaatjes toe aan de pan.
Bak dit voor ongeveer 2 minuutjes en voeg dan de pesto erbij, fruit dit kort aan en haal dan alles van het vuur.
6
Vul de paprika met de vulling en bestrooi als laatste met parmezaanse kaas. Bak voor 20-25 minuten.
7
Top af met de overgebleven pesto. Eet smakelijk!