Wil je een lekker, snel en gezond ontbijtje op tafel zetten? Probeer dan eens ons bananenpannenkoekjes recept! Met dit ontbijt start je je dag meteen goed. De gezonde bananenpannenkoekjes geven je namelijk voldoende vezels, vitamines, langzame koolhydraten en eiwitten! Beleg je bananenpannenkoeken met gezonde toppings zoals vers fruit, yoghurt, noten en zaden. Wil je de pannenkoeken extra zoet? Wij gebruikte Good Good Sweet Like Sugar als suikervrije topping.
Calorieën
317kcalEiwitten
14gVetten
16gWaarvan verzadigd
9gVezels
3gKoolhydraten
28gSuiker
20gZout
1g1 banaan
2 eieren
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1/2 theelepel kaneel of koekkruiden
snuf zout
kokosolie om in te bakken
Optionele topping: Good Good Sweet Like Syrup of Maple syrup
1
Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een blender of pureer met een staafmixer
2
Smelt een beetje kokosolie in een pan
3
Schep 1/6 van het beslag in de pan en draai wanneer de onderkant bruin wordt. Als je een grotere pan gebruikt kan je 2 tot 3 pannenkoekjes tegelijkertijd maken. Laat de pannenkoekjes nog ongeveer 1 minuut garen nadat je ze omgedraaid hebt
4
Serveer warm met je favoriete toppings. Denk aan vers fruit, noten, honing of jam!