De allerlekkerste granola maak je gewoon zelf! Houd jij ook zo van gember? Probeer dan deze granola met gember eens. Deze granola bevat zowel verse gember als gemberpoeder. Gember en kaneel geven je granola een heerlijk kruidige touch. Eet granola met (plantaardige) melk, kwark of yoghurt en wat fruit als, strooi wat granola door je salade of neem een handje granola als snack tussendoor.
Calorieën
236kcalEiwitten
6gVetten
10gWaarvan verzadigd
1gVezels
2gKoolhydraten
30gSuiker
17gZout
0g2 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel gemalen gember
1 theelepel kaneel
1 eetlepel verse gember, fijngehakt
120 ml maple syrup (ahornsiroop)
300 gr havermoutvlokken
200 gr gemengde zaden
100 gr cranberry's
100 gr sultana rozijnen
4 eetlepels honing
1
Verwarm de oven voor op 160°C (houd 140° aan als je een heteluchtoven hebt). Doe de olie, gemalen gember, kaneel, verse gember en ahornsiroop in een kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Doe de havermout en de gemengde zaden in een grote kom en schenk het mengsel uit de andere kom hier overheen. Roer alles goed door elkaar en verdeel de gembergranola daarna over 2 bakplaten, zodat allebei de platen slechts met een dun laagje bedekt zijn.
2
Plaats de granola ca 20 minuten in de oven, schep halverwege om zodat je granola niet verbrandt. Besprenkel de granola met honing en roer het gedroogde fruit er doorheen.
3
Doe de granola nog eens ca 10 minuten in de oven, tot deze goudbruin en knapperig is. Laat de granola vervolgens helemaal afkoelen. Liever vegan? Vervang de honing dan door bijvoorbeeld agavesiroop.
4
Varieer ook eens met andere soorten gedroogd fruit of gebruik citroen in plaats van kaneel voor een frisse, meer zomerse smaak. Voeg extra gember toe voor een sterkere gembersmaak.