Zin een voedzaam en ook lekker ontbijtje? Havermout is niet alleen rijk aan vezels en mineralen, maar is ook nog eens een bron van vitamine B en E. Door een zelfgemaakte notenboter aan jouw havermout toe te voegen, krijg je nog eens extra nutriënten binnen. Bovendien smaakt havermout met zelfgemaakte notenboter lekker smeuïg. Ideaal om jouw dag mee te beginnen!
Calorieën
309kcalEiwitten
17gVetten
11gWaarvan verzadigd
2gVezels
11gKoolhydraten
31gSuiker
3gZout
0g100 gram cashewnoten
100 gram hazelnoten
Snufje zout en kaneel
250 ml (plantaardige) melk
40 gram havermout
Optioneel: toppings naar keuze
1
Begin met het maken van de notenboter. Doe hiervoor de cashew- en hazelnoten in een hakmolen.
2
Mix de noten op de hoogste stand voor ongeveer 5-10 minuten. Het mixen kan even duren, maar na een tijdje ontstaat er een gladde pasta. Blijf je de pasta te dik vinden? Dan kan je een scheutje vloeibare kokosolie toevoegen.
3
Voeg naar smaak een snufje zout en kaneel toe aan de notenpasta.
4
Verwarm ondertussen de havermout met de (plantaardige) melk.
5
Verdeel de havermout over een kommetje en voeg een lepel notenpasta toe.
6
Werk af met je favoriete topping.