Havermout-pannenkoeken worden steeds populairder. En dat is niet zo gek: pannenkoeken zijn ontzettend lekker, maar staan niet per se bekend als gezond. Door pannenkoeken van havermout te maken, voeg je extra voedingsstoffen toe aan jouw lievelingsontbijtje – zonder daarbij in te hoeven leveren op de smaak!
De toegevoegde banaan maakt deze havermout pannenkoeken bovendien nóg lekkerder. Dankzij de banaan worden je pannenkoeken namelijk extra dik en ‘fluffy’. Met dit basisrecept voor ontbijtpannenkoeken kan je alle kanten op: kies voor extra toppings (of juist niet) en maak het zo luxe of simpel als je zelf wilt.
TIP: Voor deze havermout pannenkoeken kan je kant-en-klaar havermoutmeel gebruiken, maar je maakt dit meel ook heel gemakkelijk zelf door havermout fijn te malen in een keukenmachine.
Calorieën
267kcalEiwitten
11gVetten
7gWaarvan verzadigd
2gVezels
5gKoolhydraten
38g80 gram havermeel of fijngemalen havermout
1 rijpe banaan (voor het FODMAP dieet gebruik je een groen-gele banaan)
1 ei
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
een mespuntje vanillepoeder
200 ml plantaardige melk
kokosolie om in te bakken
Ter garnering: 2 eetlepels geschaafde amandelen, ahornsiroop en blauwe bessen
1
Plet de banaan fijn in een grote kom. Zorg ervoor dat het echt een glad mengsel worden.
2
Voeg het ei, havermeel, bakpoeder en vanillepoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Je kan dit gewoon met een vork doen of een garde gebruiken.
3
Verhit een koekenpan met een klein beetje kokosolie.
4
Schenk 1/8 van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek een paar minuten tot er bubbels ontstaan en draai de pannenkoek dan om. Bak de omgekeerde pannenkoek dan nog zo’n 2 minuten. Herhaal dit met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al je pannenkoeken klaar zijn.
5
Stapel de 8 pannenkoeken op een bord en garneer met amandelschaafsel, blauwe bessen en ahornsiroop of iets anders wat je lekker vindt.