Geniet jij in de winter ook zo van een warme kom havermout? In de zomer heb je wellicht minder zin in zo’n kom warme pap – of misschien heb je überhaupt wel helemaal geen tijd om ’s ochtends vroeg met potten en pannen in de weer te zijn. Dan zijn overnight oats een perfect alternatief!
’s Avonds gooi je alle ingrediënten bij elkaar, je zet je kom met oats een nachtje in de koelkast en je hoeft niet meer naar je ontbijtje om te kijken. ’s Nachts neemt de havermout het vocht op en ontstaat er een soort pap. Eigenlijk net zoals je warme havermoutontbijt, maar dan nét even anders en helemaal zomerproof!
Overnight oats zijn lekker, gezond, gemakkelijk klaar te maken, budgetvriendelijk.. en je kan er eindeloos mee variëren. Varieer met verschillende soorten vers fruit als topping, of kies voor noten, cacaonibs, kokosschaafsel, pindakaas etc.
Calorieën
308kcalEiwitten
10gVetten
9gWaarvan verzadigd
2gVezels
5gKoolhydraten
44gSuiker
11g100 gram havermout
75 gram volle yoghurt (of plantaardige yoghurt of lactosevrije yoghurt als je het FODMAP dieet volgt)
250 ml amandeldrink
1 banaan in grote stukken (een geel-groene banaan als je het FODMAP dieet volgt)
een eetlepel chiazaad
een handje blauwe bessen en frambozen (of ander vers fruit naar keuze)
1
Doe de banaan, amandelmelk en yoghurt in een blender en mix tot een gladde substantie.
2
Verdeel het mengsel over 2 kommen of glazen.
3
Roer de havermout er doorheen.
4
Dek de kommen of glazen af met een deksel en zet het minimaal 4 uur maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast.
5
Top je overnight oats de volgende ochtend af met blauwe bessen, frambozen en strooi er wat chiazaadjes overheen voor extra power. Vind je de structuur te dik? Voeg dan wat extra amandelmelk toe voordat je de toppings toevoegt.