Wil je lekker ontbijten en tegelijkertijd zeker weten dat je voldoende proteïne binnenkrijgt? Probeer dan eens ons proteïne pannenkoeken recept. We maken deze pannenkoeken met erwteneiwitpoeder van Pulsin, havermout en banaan. Zo krijg je naast al die proteïne ook vezels, vitamines en langzame koolhydraten binnen. Beleg je proteïne pannenkoeken met gezonde toppings zoals vers fruit, yoghurt, noten en zaden. Wil je de pannenkoeken extra zoet? Wij gebruikte Good Good Sweet Like Sugar als suikervrije topping.
Calorieën
451kcalEiwitten
28gVetten
16gWaarvan verzadigd
8gVezels
5gKoolhydraten
46gSuiker
21gZout
2g1 banaan
1 ei
30 gram havermout of havermeel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
5 eetlepels plantaardige melk
1 theelepel kaneel of koekkruiden
snuf zout
kokosolie om in te bakken
Optionele topping: Good Good Sweet Like Syrup of Maple syrup
1
Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een blender of pureer met een staafmixer. Het beslag mag iets dikker zijn dan normaal pannenkoekbeslag. Lijkt het te dik? Voeg dan wat extra plantaardige melk toe
2
Smelt een beetje kokosolie in een pan op middelhoog vuur
3
Schep 1/4 van het beslag in de pan en draai om als de onderkant bruin wordt. Als je een grotere pan gebruikt kan je 2 of 3 pannenkoekjes tegelijkertijd maken. Laat de pannenkoekjes nog ongeveer 1 minuut garen nadat je ze hebt omgedraaid
4
Serveer warm met je favoriete toppings!