Quinoa is een zeer veelzijdig zaadje en kan ook gebruikt worden om zoete gerechten mee te maken. Vervang je havermout ontbijtje een keer voor een quinoabowl, lekker met fruit en noten. Met onderstaand recept start jij je dag boordevol vezels, eiwtten, vitamine en mineralen!
Calorieën
474kcalEiwitten
20gVetten
15gWaarvan verzadigd
2gVezels
6gKoolhydraten
65gSuiker
41g100 gram quinoa
400 ml magere melk of een melkvervanger
1 vanillestokje of 2,5 gram vanillepoeder
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
100 gram blauwe bessen of bramen
1 vijg, in vieren
50 gram pistachenoten, gehakt
1
Meng de quinoa en melk in een grote steelpan en verwarm dit op een laag vuurtje.
2
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg dit toe aan de quinoa-mix, plus het stokje. Gebruik je vanillepoeder? Voeg het poeder dan gewoon aan de pap toe. Wanneer de quinoa suddert kook je dit nog 15 tot 20 minuten door, of totdat het ingedikt is. Af en toe roeren.
3
Voeg 5 minuten voor het geheel klaar is de eetlepel kokosbloesemsuiker toe. Wanneer de quinoa gaar is, verwijder je het vanillestokje en schep je de pap in een kom.
4
Voeg als laatst de vijg, bessen of bramen en pistachenootjes toe en strooi hier de overgebleven suiker overheen.
Meer inspiratie nodig? Bekijk hier onze favoriete gezonde ontbijtjes.