Of je het nu smeert op warme scones, roert door romige yoghurt, of gebruikt als vulling voor taarten en gebak, lemoncurd is altijd een feestje! En zelf lemoncurd maken heb je zo gedaan! Als je je lemoncurd zelf maakt, kan je zelf bepalen hoeveel suiker je er in doet. Helemaal suikervrij? Gebruik dan de suikervrije maple syrup van Good Good. Door het gebruik van plantaardige melk en boter is deze lemoncurd ook nog eens vegan. Ideaal voor bij de Paasbrunch!
Was de citroenen. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en pers de
citroenen daarna uit. Je hebt zo’n 140 ml citroensap nodig.
2
Smelt de boter in een pannetje en haal van het vuur. Meng met een garde het
arrowroot poeder door de gesmolten boter.
3
Voeg de plantaardige melk, maple syrup, citroensap, citroenrasp en kurkuma toe.
Zet de pan weer op middelhoog vuur en laat kort doorpruttelen tot de lemoncurd
iets is ingedikt. Proef, en voeg eventueel naar smaak nog meer maple syrup toe.
4
Schenk het in een potje en bewaar een paar dagen in de koelkast.