Taai taai is een echte Sinterklaas klassieker. Volg je een glutenvrij dieet? Dan kan je met ons glutenvrije taai taai recept blijven genieten van deze lekkernij. Voor dit recept gebruiken we een combinatie van bruine rijstmeel en amandelmeel. Gezoet met enkel honing, is deze taai taai ook een stuk meer verantwoord dan de supermarkt variant. Ook leuk voor in de schoen!
Optioneel: eigeel of sojamelk om de koeken mee te bestrijken
Methode
1
Kneed alle ingrediënten voor de taai taai tot een soepel deeg. Blijft het deeg wat droog? Voeg een scheutje extra plantaardige drink toe.
2
Verpak het deeg met wat keukenfolie en plaats het deeg een uurtje in de koelkast. Zo komen de smaken het beste tot z'n recht, een nachtje in de koelkast is overigens nog beter.
3
Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte.
4
Rol het deeg uit op een bakpapiertje of op het aanrecht en steek 10 koekjes uit het deeg met een gingerbread poppetjes vorm. Je kan er ook koeken van vormen met je handen, dat smaakt net zo lekker.
5
Plaats de taai taai op de bakplaat en bestrijk ze met wat eigeel of met wat sojamelk zodat ze mooi gaan glimmen.
6
Bak de koeken in 12 a 16 minuten goudbruin. De baktijd kan nog weleens per oven verschillen. Laat de glutenvrije taai taai afkoelen en geniet!