Of je nu een doorgewinterde veganist bent of gewoon op zoek bent naar een verrassend alternatief, deze vegan gevulde speculaas zal ongetwijfeld in de smaak vallen en je keuken vullen met een onweerstaanbare geur van specerijen. Het heerlijk avondje is voor iedereen!
Kneed alle ingrediënten voor het speculaasdeeg tot een soepel deeg. Blijft het deeg wat droog? Voeg een scheutje extra plantaardige drink toe.
2
Verpak het deeg met wat keukenfolie en plaats het een uurtje in de koelkast. Zo komen de smaken het beste tot z'n recht, een nachtje in de koelkast is overigens nog beter.
3
Maak ondertussen het amandelspijs door de ingrediënten door elkaar heen te roeren tot een smeuïg spijs.
4
Verwarm de oven voor op 170 graden onder en bovenwarmte. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet deze in met wat kokosolie.
5
Verdeel de 2/3 van het speculaasdeeg over de bodem van de bakvorm en vorm opstaande randen. Verdeel het spijs over de bodem van het speculaasdeeg.
6
Rol het overige speculaasdeeg uit zo groot als de bakvorm is en dek hiermee het amandelspijs af.
7
Verdeel wat amandelschaafsel en/of wat halve blanke amandelen over het deeg. Smeer het deeg in met wat sojadrink zodat het mooi zal glimmen.
8
Bak het gevulde speculaastaartje in zo'n 35 a 40 minuten goudbruin. Laat het taartje afkoelen en geniet!