Zelf brownie balls maken, maar dan in een voedzaam jasje? Je ziet ze overal opduiken: op social media, in meal prep-video’s en binnenkort ook gewoon in jouw keuken. Want met ons recept voor raw brownie balls maak je snel en eenvoudig deze heerlijke snack. Probeer deze gezondere versie zonder onnodige toevoegingen en geniet van deze energiebommetjes vol ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
Week de dadels 10 minuten in warm water en giet ze daarna af.
2
Maal de walnoten en cashewnoten in een keukenmachine tot een fijn, kruimelig mengsel.
3
Voeg de dadels, cacao, cacaonibs, manukahoning, kokosolie, vanille en zout toe aan het notenmengsel in de keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg. Als het te droog is, voeg een paar druppels water of extra honing toe.
4
Rol balletjes van het deeg en maak er 10-15 kleine brownie balls van.
5
Optioneel: Rol de balletjes door extra cacao of wat extra gehakte nootjes voor een luxe afwerking.
6
Laat ze opstijven in de koelkast voor minimaal 30 minuten en bewaar ze in een afgesloten bakje.