Hou je van havermout en wil je het eens op een andere, creatieve manier in een recept gebruiken? Dit recept voor havermout appelcake is precies wat je nodig hebt. Met dit makkelijke recept voor een gezonde appelcake met havermout geniet je op een verantwoorde manier van een heerlijke cake.
Met een havermoutcake profiteer je optimaal van de gezondheidsvoordelen van havermout. En dat alles op een lekkere, verrassende manier. Want deze havermout appelcake met verse appeltjes is ideaal voor wie van zoet houdt, maar wel op een verantwoorde manier wil genieten.
Via havermoutcake krijg je een flinke portie vezels en onverzadigde vetzuren binnen. Havermout bevat ook veel B-vitaminen en antioxidanten. Nutriënten die perfect binnen een gevarieerd en evenwicht voedingspatroon horen. Bovendien is zuivere haver van nature glutenvrij, waardoor het ook binnen een glutenvrij dieet past.
Calorieën
152kcalEiwitten
3gVetten
5gWaarvan verzadigd
1gVezels
3gKoolhydraten
23gSuiker
12gZout
0gkokosolie om het cakeblik in te vetten
50 gram rozijnen, 15 minuten geweekt in warm water
50 gram ongebrande walnoten, fijn gehakt
1 appel, in kleine stukjes
2 theelepel kaneel
1 eetlepel gebroken lijnzaad
4 rijpe bananen (ze moeten echt goed rijp zijn)
4 pitloze dadels
120 gram havermout
theelepel wijnsteenbakpoeder
een mespuntje biologische vanillepoeder
1
Week de rozijnen in warm water.
2
Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water in een glas.
3
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met kokosolie.
4
Snijd de appel in kleine stukjes en hak de walnoten fijn.
5
Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appels in een schaal en strooi er kaneel over. Schep de fijngehakte walnoten erbij. Meng alles goed door elkaar.
6
Doe de bananen, de dadels en de havermout in een keukenmachine en laat draaien totdat het een egale massa is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Doe daarna het lijnzaad mengsel, bakpoeder en vanillepoeder erbij. Meng dit goed door met een spatel.
7
Meng het appelmengsel door het havermout beslag.
8
Schep het beslag in een cakeblik. Nu kan de cake de oven in voor 30 minuten
9
Laat de havermout cake afkoelen en snijd daarna in plakken.