Even geen inspiratie voor een gezond tussendoortje? Waarom eens geen havermoutkoekjes proberen? Met dit eenvoudige havermoutkoekjes recept maak je in een paar minuten tijd heerlijke, gezonde havermoutkoekjes. Deze makkelijke havermoutkoekjes zonder bloem zijn ideaal als snack voor onderweg, voor bij het ontbijt of als gezond tussendoortje.
Zijn havermoutkoekjes gezond?
Havermout bevat onder meer B-vitaminen, antioxidanten en mineralen. De simpele havermoutkoekjes in het recept van Holland & Barrett bevatten weinig suiker en geen bloem, waardoor ze passen binnen een gezond voedingspatroon. Wil je het liever wat zoeter? Dan kan je voor havermoutkoekjes met rozijnen gaan, al bevatten die natuurlijk wel wat meer suiker.
Calorieën
119kcalEiwitten
2gVetten
5gWaarvan verzadigd
3gVezels
2gKoolhydraten
16gSuiker
8gZout
0g1
Doe havermout, havermeel, bakpoeder, kaneel en zout bij elkaar in een grote kom. Roer door elkaar.
2
Doe kokosolie, vanille extract, het ei en de ahornsiroop bij elkaar in een andere kom en roer door elkaar met een garde.
3
Doe de natte ingrediënten bij de droge en roer door elkaar met een lepel.
4
Kneed de rozijnen door het deeg.
5
Zet het deeg een half uur afgedekt in de koelkast.
6
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
7
Vorm het deeg tot 15 balletjes. Leg ze op de bakplaat en druk uit tot een rond koekje van 5 cm doorsnede. Ze zetten in de oven bijna niet meer uit.
8
Bak de koekjes voor 12-14 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze licht gebruind zijn.
9
Laat afkoelen.