Ongekookt en onbewerkt, dat is waar het bij raw food om gaat. "Of jij of je bezoek dan nog wel kan snoepen?", horen we je denken. Zeker weten! Bliss balls zijn de ideale traktatie. Maak ze met wat Manuka Honing van en je hebt iets heerlijks om te snoepen bij een kopje thee.
50 gr gemengde noten: amandelen, walnoten en paranoten
50 gr gemengde zaden: lijnzaad, hennepzaad en chiazaad
6 medjooldadels, ontpit
3 tl Manuka Honing
1 el vloeibare, koudgeperste kokosolie
1 tl kaneel
optioneel: topping raw cacaopoeder
1. Haal de pitten uit de dadels en laat ze 10 minuten weken in warm water.
2. Giet het water af en doe de dadels, samen met alle andere ingrediënten, behalve het cacaopoeder, in een keukenmachine.
3. Mix alle ingrediënten totdat het mengsel samenkomt in een soort deegbal. Blijft het mengsel te droog? Voeg er dan wat extra Manuka Honing aan toe.
4. Rol 10-15 balletjes van het deeg. Houd je van chocolade? Rol (een paar van) de bliss balls door rauwe cacao.
5. Zet de balletjes een halfuurtje in de koelkast om hard te worden. Bewaar de bliss balls in een afgesloten bakje.