Maak indruk met deze kruidige, kleurrijke en voedzame salade.
Geschikt voor Vegans
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Voor 6 – 8 personen als bijgerecht of 4 personen als hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Ingrediënten
- 200g parelgort
- 200g bulgur
- 75ml olijfolie
- 1 el korianderzaadjes
- 1 el komijnzaadjes
- 2 bloemkolen, gewone en romanesco
- Het sap van 1 citroen
- 2 el extra vierge olijfolie
- 50g walnoten
- 1 el chilivlokken
- 50g granaatappelpitten
- 25g peterselie
Bereidingwijze
- Kook de parelgort in 50 minuten tot één uur gaar in water. De parelgort is klaar wanneer de granen ongeveer drie keer zijn toegenomen in volume en ze zacht en beetgaar zijn.
- Na 30 tot 40 minuten, wanneer de parelgort nog 15 tot 20 minuten moet koken, kook je op dezelfde manier de bulgur.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de extra vergine olijfolie in een klein pannetje, verwarm de olie en voeg de koriander- en komijnzaadjes toe. Maak de bloemkolen schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Leg ze in een ovenschotel of op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Wanneer de olie warm is en de kruiden beginnen te sissen, giet je de olie voorzichtig over de bloemkoolroosjes. Voeg peper en zout toe en laat de roosjes 25 à 30 minuten roosteren tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Wanneer de parelgort, bulgur en bloemkoolroosjes klaar zijn, meng je ze samen in een schaal. Voeg het citroensap en de olijfolie toe. Hak de walnoten in stukjes en voeg ze samen met de chilivlokken, granaatappel en gehakte peterselie toe. Serveer alles in een schaal of op een groot bord en dien het gerecht meteen op.