Op zoek naar een voedzaam, makkelijk en lekker recept voor vegan carrotcake? Maak dan deze heerlijke vegan variant met walnoten en citroen. In een handomdraai zet je deze wortelcake op tafel. Hij is zacht, smeuïg en in combinatie met heerlijke frosting. Ideaal voor als je visite krijgt of als traktatie!
Calorieën
244kcalEiwitten
4gVetten
7gWaarvan verzadigd
2gVezels
4gKoolhydraten
40gSuiker
25gZout
0g250 gram havermeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
150 gram kokossuiker
1 theelepel vanille-poeder
snuf zout
sap en rasp van 1 citroen
3 middelgrote wortels, geraspt
50 gram plantaardige boter, gesmolten
150 gram appelmoes
150 ml plantaardige melk
75 gram rozijnen
Voor de frosting:
1
Verwarm de oven voor op 180 graden
2
Meng het meel, bakpoeder, kruiden, vanille-poeder en zout in een grote kom
3
Meng in een andere kom de natte ingrediënten: de gesmolten plantaardige boter, melk, citroensap, citroenschil en appelmoes. Mix goed en voeg dit toe aan het meel. Meng met elkaar en voeg als laatst de geraspte wortels toe
4
Vet een bakvorm met boter of bekleed met bakpapier
5
Verdeel het carrotcake mengsel over de bakvorm en schuif de oven in voor 40 minuten of totdat een sateprikker er schoon uitkomt
6
Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Hak vervolgens de walnoten fijn
7
Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de frosting erop smeert
8
Garneer de frosting met walnoten en geniet!