Verwen jezelf met deze onweerstaanbare vegan chocoladebroodjes! Knapperig van buiten, zacht van binnen en gevuld met pure chocolade – de perfecte combinatie voor een luxe ontbijt of een heerlijke traktatie. Met dit recept leer je stap voor stap hoe je zelf deze Franse klassieker in een plantaardig jasje maakt. Neem de tijd om het deeg goed te laten rijzen en geniet van de rijke smaak en luchtige textuur. Zelfgemaakt smaakt altijd beter!
Meng 140ml water met de gist en de kokosbloesemsuiker. Voeg hier de patentbloem en de gesmolten boter aan toe en kneed door tot een soepel deeg.
2
Dek de kom af en zet laat een nacht (12 tot 16 uur) in de koelkast rijzen.
3
Snij de margarine in plakken en leg in een vierkant van 20cm op een vel bakpapier. Vouw het bakpapier dicht en rol een paar keer met een deegroller over de boter heen zodat de boter gelijkmatig verdeeld is in het vierkant. Bewaar in de koelkast.
4
Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een rechthoekige lap van 20 cm bij 40 cm. Leg de boter (zonder het bakpapier) in het midden van het deeg en vouw de boven- en onderkant dicht. Druk met een deegroller op meerdere plekken het deeg in zodat de boter goed vast zit aan het deeg en rol dan uit tot een lap van zo’n 80cm lang.
5
Vouw de onderkant van het deeg 2/3 naar boven en de bovenkant 1/3 naar beneden, zorg dat de naden elkaar aanraken. Vouw vervolgend dubbel, dek af met huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
6
Rol het deeg weer uit, zorg dat de naden aan de boven en onderkant zitten en vouw het deeg nu als een brief in drieën, wikkel in huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
7
Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een lap van 20cm lang en 56 cm breed. Snijd 8 stroken van 7cm breed, zodat je 8 langwerpige lappen deeg hebt.
8
Breek de chocolade in blokjes en gebruik 2 blokjes per choclade broodje. Leg de chocolade aan de onderkant en rol het deeg op. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, smeer in met de plantaardige melk en laat rijzen tot het deeg praktisch verdubbeld is in formaat (houd rekening met 1 a 2 uur).
9
Verwarm de oven voor op 190 graden (boven- en onderwarmte).
10
Bak de broodjes, wanneer deze gerezen zijn, 18 tot 20 minuten af tot goudbruin en gaar. Laat kort afkoelen voor het opdienen.