Ben je op zoek naar een voedzaam vegan tussendoortje of een vegan ontbijtje to go? Probeer dan eens onze vegan havermout muffins! Deze ontbijtmuffins zitten vol met vezels en langzame koolhydraten door de amandelmeel, havermout en banaan. Dat maakt deze vegan muffins de ideale ontbijtmuffins. Met dit recept maak je 10 havermout muffins, zo heb je voor de hele week een gezonde snack of ontbijt!
Calorieën
134kcalEiwitten
4gVetten
5gWaarvan verzadigd
2gVezels
3gKoolhydraten
17gSuiker
8gZout
1g3 bananen, geprakt (voor het FODMAP dieet gebruik je geel-groene bananen)
50 gram kokosbloesemsuiker of 4 dadels (voor het FODMAP dieet gebruik je palmsuiker of een gelijke hoeveelheid ahornsiroop)
100 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk
70 gram kokosolie, gesmolten
100 gram havermeel
25 gram amandelmeel
50 gram havermout
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel speculaaskruiden of kaneel
Een snuf zout
Optioneel: een handje cacaonibs
1
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
2
Doe de bananen en de dadels in de keukenmachine en pureer. Of gebruik een staafmixer. Schep het mengsel in een kom.
3
Voeg de amandelmelk toe en roer door.
4
Smelt de kokosolie en roer door het banaan-dadelmengsel heen.
5
Doe in een andere kom havermeel, amandelmeel, havermout, wijnsteenbakpoeder, baking soda, speculaaskruiden en zout bij elkaar.
6
Doe de natte ingrediënten bij de droge en roer kort door elkaar tot alles goed gemengd is.
7
Voeg een handje cacaonibs toe als je deze gebruikt.
8
Zet 10 muffinpapiertjes in een muffin bakvorm.
9
Bak de havermout muffins voor 20-25 minuten in de oven. Het kan zijn dat de muffins in jouw oven een paar minuten langer of korter nodig hebben. De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
10
Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de muffin bakvorm. Haal ze er daarna uit en laat volledig afkoelen.