Zin in een lekkere, verwarmende soep op een frisse herfstdag? Met dit recept tover je een voedzame, kruidige en vooral lekker vullende soep op tafel. Deze herfstsoep zit boordevol groente en is extra vullend door de kikkererwten. Breng de soep op smaak met verse kruiden zoals gember en kurkuma, die naast hun heerlijke smaken, ook nog eens erg gezond zijn!
Calorieën
337kcalEiwitten
8gVetten
9gWaarvan verzadigd
4gVezels
15gKoolhydraten
60gSuiker
25gZout
1g2 kilo winterwortels
1 zoete aardappel
1 gesnipperde rode ui
2 teentjes knoflook
Blikje kikkererwten
2 cm verse gember
2 cm verse kurkuma
kaneel, komijn, koriander, himalaya zout en zwarte peper - van elke specerij 1/5 theelepel
2 el ghee
1 liter water
1 blokje groentebouillon
FODMAP: voor het FODMAP dieet vervang je de zoete aardappel met een normale aardappel, laat je de ui en knoflook weg en kies je een FODMAP-vriendelijke bouillon
1
Verwarm de oven voor op 180 graden
2
Schil de wortelen en de zoete aardappel en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 a 2 cm. Meng ondertussen wat olijfolie, 1 teen knoflook, peper en zout in een kommetje. Leg de blokjes op een bakplaat en besprenkel met de olie.
3
Rooster de blokjes 20 minuten lang in de oven.
4
Verwarm de ghee in een pan en fruit de ui en het andere teentje knoflook aan.
5
Voeg de blokjes, de verse en droge kruiden toe. Bak alles een paar minuten goed door en voeg de bouillon toe. Laat de soep 30 minuten pruttelen en haal het daarna van het vuur.
6
Pureer het mengsel, laat de kikkererwten uitlekken en roer deze door de soep.