Deze vegan koekjes zijn het bewijs dat je niet hoeft in te leveren op smaak om een diervriendelijke keuze te maken in de keuken! Of je nu een overtuigde veganist bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe, heerlijke traktatie, deze vegan koekjes zullen je zeker smaken. De smaken van pure chocolade en pecannoten komen goed samen in deze heerlijke vegan koekjes, gemaakt met amandelmeel en pindakaas.
Calorieën
341kcalEiwitten
7gVetten
23gWaarvan verzadigd
9gVezels
4gKoolhydraten
24gSuiker
12g80 g glutenvrij havermeel
40 g amandelmeel
2 el pindakaas
30 g kokosolie- kamertemperatuur
1 tl vanillepoeder
35 g kokosbloesemsuiker
1 tl ceylon kaneel
snufje zout
1 tl bakpoeder
30 g pecannoten
50 g pure chocolade
1
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Kneed de melen, pindakaas, kokosolie, vanillepoeder, kokosbloesemsuiker, kaneel, zout en het bakpoeder tot een soepel deeg. Blijft het deeg wat droog? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.
2
Rooster de pecannoten kort in een droge bakpan, geroostde noten maken de koeken zoveel lekkerder. Hak de pecannoten grof en voeg ze toe aan het deeg.
3
Maak 5 bollen van het deeg en duw ze uit tot ronde koeken. Hak de pure chocolade grof en verdeel dit over de koeken.
4
Bak de koeken in zo;n 17 minuten goudbruin en geniet!