Hét eenpansgerecht uit Valencia, maar dan met een plantaardige twist!
Calorieën
416kcalEiwitten
12gVetten
8gWaarvan verzadigd
1gVezels
8gKoolhydraten
71gSuiker
8gZout
2g2 el plantaardige olie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook
1 rode paprika, in reepjes
300 gram gemengde champignons, gehalveerd
1 el tijm
300 g paellarijst (risottorijst kan ook)
1 el paprika
1 liter groentebouillon
100 gram erwten
3 grote tomaten, grof gesneden
Een handvol peterselie, fijngehakt
Optionele topping: edelgistvlokken
1
Verhit 1 eetlepel olie in een grote lage pan en bak de ui en knoflook in 5 à 6 minuten gaar. Voeg de peper, 250 gram van de champignons en de tijm toe. Roer goed door en laat dit nog 1-2 minuten doorbakken. Voeg vervolgens de paellarijst en de paprika toe en meng dit goed met de rest.
2
Verhoog de temperatuur en voeg de groentebouillon toe met een beetje zout en peper. Breng het geheel voor ongeveer 10 à 12 minuten aan de kook, of kook de rijst tot deze net gaar is en de bouillon bijna is geabsorbeerd. Voeg de erwten en tomaten toe en kook deze nog zo’n 5 minuten mee.
3
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de resterende champignons met een beetje zout en peper goudbruin. Wanneer de paella klaar is bedek je deze met de gouden champignons en de peterselie. Serveren maar!