Krijg jij tijdens de koude, gure herfstmaanden ook spontaan zin in de typisch kruidige smaak van pumpkin spice? Met deze eenvoudig te bereiden vegan pumkin spice latte kom je helemaal in de herfstsfeer. Ideaal voor tijdens Halloween, een herfstwandeling door het bos of om gewoon lekker thuis van te genieten.
Pumkin spice, ook wel pompoenkruid genoemd, is een kruidenmix die zijn oorsprong kent in Amerika. Het wordt vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan een pompoentaart, maar je kan het dus ook gebruiken voor een heerlijke pumpkin spice latte. Deze pumpkin latte is vegan en in enkele minuutjes klaar.
Calorieën
134kcalEiwitten
1gVetten
3gWaarvan verzadigd
0gVezels
1gKoolhydraten
25gSuiker
14gZout
0g150 ml plantaardige melk (amandelmelk of havermelk)
1 afgestreken eetlepel gestoomde of gekookte pompoen
2 stukjes kruidnagel
Een klein beetje gember (naar smaak)
Een klein beetje zest van sinaasappel (naar smaak)
Een snufje kardemom
Een snufje kaneel
Een theelepel honing. Voor het FODMAP dieet gebruik je ahornsiroop of stevia
Optioneel: vegan slagroom
1
Pureer de pompoen heel fijn;
2
Verwarm de plantaardige melk in een pannetje, samen met de kruiden, sinaasappelzest en gepureerde pompoen. Verwarm dit goed terwijl je het luchtig opklopt. Haal dit door een fijne zeef, om eventuele nog grove stukjes en kruidnagel te verwijderen;
3
Doe hete espresso of koffievervanger in een grote mok;
4
Voeg het melkmengsel van plantaardige melk en kruiden toe aan de koffie. Voeg naar eigen behoefte honing of stevia toe. De pompoen geeft van zichzelf al een zoete smaak, dus veel zoetstof is niet nodig;
5
Maak het af door te besprenkelen met kaneel. Optioneel kan je ook wat vegan slagroom toevoegen om je pumkin spice latte extra feestelijk te maken.