Deze veganistische versie van de klassieke crumble is vrij van dierlijke producten, en is zeker net zo lekker. Of je nu een veganist bent, een liefhebber van plantaardige gerechten of gewoon op zoek bent naar een gezonder alternatief, deze rabarber-aardbei crumble zal zeker indruk maken op je smaakpapillen. Een heerlijk, makkelijk dessert dat ideaal is voor een warme zomeravond. Serveer de crumble met een bolletje ijs of vegan slagroom. Of eet het als ontbijt met plantaardige yoghurt.
Calorieën
307kcalEiwitten
7gVetten
19gWaarvan verzadigd
8gVezels
4gKoolhydraten
22gSuiker
19gVoor de compote:
Voor de crumble:
1
Was en snijd de rabarber in stukjes. Je hoeft de rabarber niet te schillen. Doe de rabarber met 100 ml water in een grote pan en plaats een deksel erop. Breng zachtjes aan de kook
2
Voeg de suiker, kaneel en vanillepoeder toe. Het lijkt weinig vocht, maar de rabarber verliest van zichzelf ook vocht. Houd het geheel in de gaten en roer regelmatig door
3
Verwarm de oven voor op 180 graden.
4
Zodra de rabarber een beetje zacht begint te worden voeg je de frambozen toe en laat het geheel rustig afkoelen terwijl je de crumble gaat maken
5
Doe alle ingrediënten voor de crumble in een bak en mix met je handen alles goed door tot je een crumble-achtige structuur krijgt
6
Pak een ovenschaal en bekleed met wat bakpapier. Giet een beetje vocht af van de rabarbercompote en verdeel de compote in de ovenschaal. Verdeel wat aardbeien over de rabarber en bestrooi vervolgens met de crumble. Bak dit voor ca. 20 minuten in de oven of totdat de crumble goudbruin en knapperig is geworden
7
Haal de rabarbercrumble uit de oven en laat eventjes afkoelen. Serveer eventueel met een bolletje ijs of plantaardige yoghurt.
Eet smakelijk!