Deze kerst zit je gebakken! Verwen je smaakpapillen met een hartverwarmende vegan Shepherd's pie, een heerlijke plantaardige variant op het klassieke gerecht. Deze vegan Shepherd's pie is ook nog eens glutenvrij! Een perfect kerstdiner recept waar iedereen van kan mee smullen. Shepherd's pie is een echt comfort-food gerecht, met een smeuïge vulling van linzen en groente, getopt met romige aardappelpuree met een krokant korstje.
Schil de aardappelen en kook ze in 10 a 15 minuten gaar. Pureer ze tot een puree met een scheutje groente bouillon, peper, zout en verse peterselie.
2
Snijd de uien in kleine stukjes, fruit ze in een pan op laag vuur met de olijfolie. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook toe.
3
Snijd de wortels in kleine stukjes en voeg deze samen met de doperwtjes, linzen en mais toe. Schenk hier de overige bouillon bij samen met de Maya Gold Coco Aminos en laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen zodat het in zal dikken.
4
Verspreid de groentes over de bodem van een ovenschaal, verdeel hier de aardappelpuree overheen. Strooi er eventueel nog (glutenvrij) broodkruim overheen en bak de pie in zo'n 15 minuten goudbruin.