Deze herfstige wortelsoep met gember en kurkuma is heerlijk verwarmend en vol van smaak. Perfect als lunch- of voorgerecht!
Calorieën
232kcalEiwitten
3gVetten
10gWaarvan verzadigd
1gVezels
11gKoolhydraten
27gSuiker
15g2 eetlepels plantaardige olie
2 uien, fijngehakt
750 g wortels, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
2 teentjes kloflook, geperst
2 theelepels kurkuma
1 liter groentebouillon
6 cm gember, geschild in plakjes gesneden
1 handje koriander, gehakt
4 lente-uitjes, gesneden
1 groene peper, gesneden
3 theelepels sesamolie
2 theelepels limoensap
1
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de wortel, selderij en uien ongeveer acht minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Voeg vervolgens de knoflook, gember en niet te vergeten de kurkuma toe. Bak nog vijf minuten.
2
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Als het begint te borrelen, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer 20 minuten, of tot de wortels zacht zijn, zachtjes doorkoken.
3
Haal de pan van het vuur en laat de soep een beetje afkoelen. Pureer de groenten vervolgens in een blender, of – nog beter – met een staafmixer, tot een gladde soep. Zet de pan vervolgens weer op het vuur.
4
Doe alle ingrediënten voor de garnering in een kom en meng ze goed door elkaar. Schep de soep in kommen en voeg daarna de garnering toe.