Op zoek naar een creatieve manier om genoeg groente en vezels binnen te krijgen? Probeer eens deze overheerlijke courgette koekjes gemaakt met kikkererwten en kikkererwtenmeel! Kikkererwtenmeel is van nature glutenvrij en rijk aan vezels en eiwit. De subtiele nootachtige smaak gaat goed samen met courgette en de verse peterselie en koriander. De courgette koekjes zijn heerlijk als lunch of als bijgerecht.
Calorieën
219kcalEiwitten
13gVetten
5gWaarvan verzadigd
1gVezels
8gKoolhydraten
27gSuiker
6gZout
0g3 courgettes
150 gram kikkererwtenmeel
1 eetlepel maizena
Bosje koriander en bosje peterselie
Snuf kaneel
Theelepel komijn
Theelepel paprika
Zout en peper naar smaak + een eetlepel zout
1 ei (optioneel te vervangen met een eivervanger)
2 eetlepels edelgistvlokken
100 gram kikkererwten, geplet
Stuk geraspte gember
Theelepel bakpoeder
1
Rasp de courgettes in slierten of in linten. Bestrooi met een goede eetlepel zout en hussel door elkaar. Laat de courgette nu +- 20 minuten uitlekken in een vergiet. Door het zout zal de courgette gaan "zweten" en vocht verliezen
2
Snijd in de tussentijd de peterselie en koriander fijn en rasp het stuk gember
3
Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel, maizena, edelgistvlokken, bakpoeder, kaneel, komijn, paprika, zout en peper door elkaar
4
Doe de kikkererwten in een aparte kom en plet met een vork. Verwijder eventueel de velletjes die loskomen
5
Na 20 minuten kan je extra vocht uit de courgette halen door kleine beetjes te pakken en het vocht eruit te knijpen
6
Doe de courgette nu in de kom met het kikkererwtenmeel. Voeg ook de geplette kikkererwten, koriander, peterselie en gember toe. Houd een beetje koriander en peterselie apart om naderhand mee te garneren. Meng alles goed door
7
Klop nu het ei los en voeg toe aan het mengsel met een scheutje water. Als je een eivervanger gebruikt kan je die nu aan het mengsel toevoegen. Meng goed door. Het beslag mag iets dikker zijn dan "normaal" pannenkoekbeslag.
8
Verwarm een beetje olijfolie of kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schep 2 eetlepels of een opscheplepel aan de beslag in de pan voor 1 courgette koekje. Als je pan groter is kan je meerdere courgette koekjes naast elkaar bakken
9
Bak de courgette koekjes 2-4 minuten per kant. Controleer regelmatig of ze bruin zijn.
10
Garneer de courgette koekjes met verse koriander en peterselie en bestrooi eventueel met extra edelgistvlokken.
Eetsmakelijk!