Wil je letten op je vezelinname en ook lekker eten? Dat kan! Probeer eens onze vezelrijke taco's met 13 gram vezels per portie. De taco's zijn gemaakt met onze WeCare Lower carb tortilla wraps, die bevatten van zichzelf al ruim 10 gram vezels per wrap!
Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm, perfect voor in een koolhydraatarm of keto dieet.
Calorieën
480kcalEiwitten
33gVetten
32gWaarvan verzadigd
6gVezels
13gKoolhydraten
8gSuiker
2gZout
1g300 gram gehakt of vegetarisch gehakt (let op het aantal koolhydraten in het vegetarisch gehakt als je een koolhydraatarm dieet volgt)
4 eetlepels creme fraiche
80 gram gerapte kaas
Olijfolie of andere plantaardige olie om de wraps mee in te vetten + 1 eetlepel olijfolie voor het (plantaardig) gehakt
2 theelepels tacokruiden of een mengsel van komijn, koriander en paprikapoeder
1 krop ijsbergsla
Voor de tomatensalsa:
Voor de guacamole:
1
Verwarm de oven voor op 190 ℃.
2
Voeg de kruiden toe aan het gehakt, giet een eetlepel olijfolie erover en meng door elkaar
3
Rul het gehakt bruin in een koekenpan zonder olie
4
Bestrijk de wraps met een beetje olijfolie en steek ze vervolgens door de spijlen van een ovenrek zodat ze in een taco vorm naar beneden hangen. Bak de taco-wraps voor 7 - 10 minuten totdat ze knapperig zijn. Let hierbij extra goed op om er zeker van te zijn dat ze niet te bruin worden!
5
Maak intussen de quacamole door de avocado te prakken en de mengen met gesnipperde rode ui, chilivlokken, peper en zout
6
Maak daarna de tomatensalsa door de tomaten in kleine blokjes te snijden en te mengen met de limoensap, verse kruiden en optioneel knoflook en ui. Snijd daarna de ijsbergsla in reepjes
7
Als alles klaar is vul je de tacoschelpen eerst met een laagje gehakt. Vervolgens beleg je de taco met een beetje sla, 1 eetlepel guacamole, 1 eetlepel tomatensalsa en1 eetlepel crème fraiche. Top af met geraspte kaas.
Eet smakelijk!