Heel eenvoudig om te bereiden, overheerlijk en verrijkt met superfoods. Deze glutenvrije vegan chocoladetaart zal de meest intense verlangens naar chocolade stillen.
Calorieën
402kcalEiwitten
9gVetten
34gWaarvan verzadigd
17gVezels
4gKoolhydraten
14gSuiker
12gZout
0g1 eetlepel gebroken lijnzaad
2,5 eetlepel water
175g amandelmeel
30g kokosmeel
3 eetlepels kokosolie, gesmolten
1 snuifje zout
Optioneel: 1 theelepel vanille-extract
Voor de vulling:
3 medjool dadels
220g cacaoboter
1 eetlepel kokosolie
110g cacaopoeder
2-3 eetlepels ahornsiroop
300 g zachte tofu, uitgelekt
9 eetlepels amandel- of cashewmelk
3 eetlepels Cacao & Hazelnoot spread
1 snuifje zout
1
Verwarm de oven voor op 180 °C / 160 °C hetelucht
2
Meng de gebroken lijnzaad in met 2,5 eetlepel water om een flax-egg (lijnzaad eivervanger) te maken. Roer goed door en laat daarna 5 minuten staan
3
Ontpit de dadels en schenk er kokend water overheen om ze zacht te maken
4
Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine en pulseer om te mengen
5
Voeg het flax-egg, kokosolie, ahornsiroop en vanille toe aan de keukenmachine en pureer kort tot er een kruimelig beslag ontstaat met een plakkerige consistentie die blijft kleven als je het tussen twee vingers drukt. De taartbodem is nu compleet!
6
Bekleed een ronde bakvorm met losse bodem met bakpapier en bestrijk de bodem en zijkanten met een dun laagje kokosolie om aankoeken te voorkomen
7
Doe de taartbodem mix in de bakvorm en verspreid gelijkmatig over de bodem en zijkanten
8
Leg een stuk bakpapier over de taartbodem en bedek met (keramische) bakbonen
9
Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven voor 15 minuten totdat deze goudbruin is
10
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat de taartbodem afkoelen
11
In de tussentijd, doe de cacaoboter en kokosolie in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie
12
Haal de pan van de warmtebron als de cacaoboter en kokosolie gesmolten zijn. Voeg de cacaopoeder, ahornsiroop en zout toe en klop tot je een gladde chocolade substantie hebt
13
Voeg daarna de tofu, plantaardige melk, cacao- & hazelnootspread, dadels (zonder het water) en chocolade mix toe aan een keukenmachine
14
Blender tot je een gladde substantie hebt. Het kan zijn dat je het beslag een aantal keer van de zijkanten van de keukenmachine af moet spatelen
15
Proef het beslag en voeg eventueel meer ahornsiroop toe naar smaak
16
Voordat het beslag weer hard wordt, schep de chocolade vulling in je taartbodem. Maak glad met een spatel
17
Plaats de taart voor 30 – 60 minuten in de koelkast of totdat de vulling de gewenste consistentie heeft bereikt
18
Snijd in 12 gelijke stukken en serveer