Zijn asperges weer in het seizoen en ben je op zoek naar een lekker recept? Probeer dan eens onze glutenvrije aspergequiche! Deze aspergequiche kan je ook nog eens makkelijk lactosevrij maken door lactosevrije kwark en haver fraiche te gebruiken. Serveer de glutenvrije aspergequiche warm of op kamertemperatuur, bijvoorbeeld met een groene salade. Asperges zijn rijk aan voedingsstoffen en hebben een licht bittere smaak die goed past bij de romige vulling van de quiche. Dit gerecht is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens gezond en heerlijk van smaak!
Calorieën
283kcalEiwitten
7gVetten
26gWaarvan verzadigd
5gVezels
3gKoolhydraten
5gSuiker
2g250 g pecannoten
snufje (Keltisch) zeezout
70 g (plantaardige) kwark
1 tl bakpoeder
2 el kokosolie
200 g haver fraiche
2 eieren
250 g asperges
2 takjes verse dille
2 teentjes knoflook
100 g gerookte zalm
4 trostomaatjes- gehalveerd
zout en peper naar smaak
1
Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
2
Maal de pecannoten met het snufje zout met een keukenmachine fijn. Roer hier de kwark, bakpoeder en de kokosolie doorheen. Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm en bak de bodem 10 minuten in de oven.
3
Was de asperges met koud water. Haal met een dunschiller de taaie schil van de asperges en snijd ze in stukken. Kook de asperges beetgaar en spoel ze af onder koud stromend water.
4
Roer de haver fraiche samen met de eieren los in een kom. Rasp de knoflook fijn en voeg deze toe. Snijd de dille fijn en voeg ook deze toe. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
5
Schenk de vulling over de pecannoten bodem en verdeel de gerookte zalm, asperges en de gehalveerde tomaatjes hier overheen.
6
Bak de quiche met asperges in zo'n 30 a 35 minuten goudbruin in de oven. Lekker als makkelijke avondmaaltijd maar ook heel lekker als lunch met een frisse salade. Geniet!