Ben je op zoek naar een lekker cake recept dat past binnen het keto dieet? Probeer dan eens onze suikervrije keto cake met witte chocolade en cranberry! Ideaal als toetje of voor bij de koffie. Voor dit recept gebruiken we amandelmeel, suikervrije poedersuiker van Greensweet en suikervrije maple syrup van Good Good.
Calorieën
327kcalEiwitten
8gVetten
28gWaarvan verzadigd
14gVezels
5gKoolhydraten
4gSuiker
3gZout
0g150 gram fijne amandelmeel
70 gram kokosmeel
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
1 theelepel grof zeezout
185 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram Greensweet poedersuiker
120 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
1 mespuntje vanille poeder
4 grote eieren
200 gram Balance witte chocolade
Voor de compote:
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Mix het amandelmeel met het kokosmeel, vanille poeder en bakpoeder en zet apart.
3
Mix met een keukenmachine met garde de roomboter met de poedersuiker fluffy, dit kan eventjes duren. Als de roomboter echt op kamertemperatuur is, is de tijd ongeveer 8 minuutjes tot het fluffy is, als de roomboter kouder is duurt het iets langer.
4
Voeg 1 voor 1 de eieren en de melk toe. Mix goed tot een egaal beslag.
5
Vet een 24 cm cakevorm in en verdeel het deeg in het bakblik.
6
Bak de cake in de voorverwarmde oven voor 55-65 minuten, controleer of de cake goed gaar is met een sateprikker. Laat hierna de cake volledig afkoelen op een rooster.
7
Terwijl de cake afkoelt, kan je de compote maken door in een pannetje alle ingrediënten samen te voegen. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuutjes doorpruttelen. Laat het daarna ook volledig afkoelen en zet apart in de koelkast.
8
Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Doe de gesmolten chocola in een spuitzak en zigzag de chocola over de cake
9
Laat de chocola uitharden in de koelkast. Wanneer het hard genoeg is kun je de compote erover verdelen. Genieten maar!